Výroba a prodej sirupů
Cukerné výluhy z bylin a zahuštěné a doslazené ovocné šťávy jsou tradiční výrobky. Vysoká koncentrace cukru zajišťuje konzervaci a trvanlivost, ovocná či bylinná složka dodává žádoucí aroma a chuť. Po přidání vody či sifonu vzniká lahodný osvěžující nápoj, který ocení každý nejen v letních měsících. Jižní podhůří Jeseníků je jako stvořené ke sběru kvalitních bylin a pěstování velmi kvalitního ovoce. To vytváří vhodné podmínky pro výrobu jedinečných bylinných a ovocných nápojů. Pálenice Maršíkovský mlýn jako výrobce ovocných moštů se výrobou ovocných a bylinných sirupů zabývá již od roku 2011. Také zde upřednostňujeme tradiční výrobní postupy, ruční zpracování, místní, nefalšované suroviny a poctivost našich předků. Kdo touží po luxusním nealkoholickém dárku, může sáhnout po výrobcích Pálenice Maršíkovský mlýn.
Mateřídouškový sirup s meduňkou a dobromyslem
Směs bylin obsažených v tomto sirupu má všestranné klidnící účinky. Uklidňuje při obtížích, před spánkem, navozuje dobrou náladu, zklidňuje trávicí trakt a svojí chutí a vůní navozuje dojem rozkvetlé letní horské louky.
Jitrocelový sirup s echinaceou a prvosenkou
Smolně hnědý sirup svým složením pomáhá při zánětech horních cest dýchacích, nachlazení, angíně i chřipce. Čistící účinky, které se projevují na dýchacích cestách lze využít také při různých čistících kůrách.